Rituelen bij uitvaart

‘ik weet echt niet hoe ik moet beginnen’

Dit hoor ik regelmatig als ik aan tafel zit bij een familie om een uitvaart vorm te geven.

Wist je dat het vormgeven van een uitvaart deel uitmaakt van het rouwproces? Daarom is het zo belangrijk dat dit in alle rust kan verlopen. Dat er iemand is die het overzicht heeft, de touwtjes in handen. Ervoor zorgt dat je niks vergeet. Teksten schrijft, ‘bruggetjes’ maakt tussen de verschillende onderdelen of je hierbij helpt. Je helpt met uitzoeken van foto’s. Creatieve ideeën heeft. Suggesties aandraagt en die vooral héél goed naar jullie luistert.

Ik werk intensief samen met jullie en met de uitvaartbegeleider en de plek van de uitvaart van jullie keuze. Samen maken we een uitvaart die écht past bij de persoon die je moet missen.

Mijn begeleiding is maatwerk. Iedereen is anders, daarom is ook iedere dienst anders. Het maakt niet uit of deze voor driehonderd of voor vijf personen is. Iedereen krijgt evenveel aandacht. Voor iedereen ga ik, samen met jullie, op zoek naar passende woorden. Een passend ritueel, muziek, teksten, gedichten. Ik zorg ervoor dat de dienst een geheel is. Ik doe recht aan hoe iemand was. Vertel het échte verhaal van iemand. In de uitvaart komt de overledene voor het laatst tot leven.

Bel me als je me nodig hebt of als je meer wil weten. Ik ben niet verbonden aan een uitvaartonderneming maar werk samen met de uitvaartonderneming van jullie keuze.

Wat kan mijn begeleiding allemaal inhouden:

  • In de week voor de uitvaart gesprekken naar behoefte, waarvan in ieder geval een uitgebreid voorgesprek
  • Doorlopend contact, ondersteuning en een rustpunt in de week van de uitvaart
  • Heel veel kennis, ideeën en creativiteit
  • Ondersteuning in vormgeven van de uitvaart. Tips voor gedichten, verhalen, muziek
  • Schrijven van teksten waaronder een levensverhaal, een overweging en ‘bruggetjes’ . Hierdoor wordt de uitvaart een doorlopend geheel. Uiteraard krijgen jullie alle teksten van te voren ter inzage
  • Voorgaan in de dienst

Tarief €600.- euro

Tot 50 km van Sittard reken ik geen reiskosten. Daarna 28 ct per km.

Fotocredits: Emanuellefotografie.nl

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top