Rituelen bij uitvaart

‘De vorige keer liep het niet goed, daarom vragen we jou’

Dit hoor ik regelmatig als ik als ritueelbegeleider aan tafel zit bij mensen om een uitvaart vorm te geven. Ik voel me blij en dankbaar omdat ik mag helpen de mooist uitvaartdienst te maken die je je kunt wensen. Ik voel me tegelijkertijd verdrietig omdat er eerst een vervelende ervaring aan vooraf gaat.

Wist je dat het vormgeven van een mooie uitvaart deel uitmaakt van het rouwproces? Daarom is het zo belangrijk dat dit in alle rust kan verlopen. Dat er iemand is die het overzicht heeft, de touwtjes in handen. Ervoor zorgt dat je niks vergeet. Teksten schrijft, ‘bruggetjes’ maakt tussen de verschillende onderdelen. Een mooie powerpoint maakt, of hierbij ondersteunt. Creatieve ideeën heeft. Suggesties aandraagt en die vooral héél goed naar jullie luistert.Ik werk intensief samen met de uitvaartbegeleider en samen met hem en jullie maken we de mooiste dienst die je je kunt wensen. Die écht past bij de persoon die je moet missen. Zodat álle ervaringen mooi zijn, ook de eerste.

Mijn begeleiding is maatwerk. Iedereen is anders, daarom is ook iedere dienst anders. Het maakt niet uit of deze voor driehonderd of voor vijf personen is. Iedereen krijgt evenveel aandacht. Voor iedereen ga ik op zoek naar passende woorden, een passend ritueel, muziek, teksten, gedichten. Ik zorg ervoor dat de dienst een mooi geheel is. Ik doe recht aan hoe iemand was. Vertel het échte verhaal van iemand. Nooit standaard, iedere tekst die ik schrijf is uniek. In mijn teksten komt de overledene voor het laatst tot leven.

Bel me als je me nodig hebt of als je meer wil weten.

Wat kan mijn begeleiding allemaal inhouden:

  • In de week voor de uitvaart gesprekken naar behoefte, waarvan in ieder geval een uitgebreid voorgesprek
  • Doorlopend contact, ondersteuning en een rustpunt in de week van de uitvaart
  • Heel veel kennis, ideeën en creativiteit
  • Ondersteuning in vormgeven van de uitvaart. Tips voor gedichten, verhalen, muziek
  • Schrijven van teksten waarvan in ieder geval een overweging en ‘bruggetjes’ waardoor de dienst een mooi doorlopend geheel wordt. Uiteraard krijgen jullie alle teksten van te voren ter inzage
  • Maken van een fotopresentatie
  • Voorgaan in de dienst

Tarief €550.- euro tot 50 km van Sittard reken ik geen reiskosten. Daarna 28 ct per km.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top