Stervenskunst

Stervenskunst. Dood gaan we, vroeg of laat, allemaal. Onze stervenskans is 100%. En toch is praten over de dood iets dat de meeste mensen moeilijk en zwaar vinden. Als het je het wegstopt is het er ook niet. Totdat het er wel is en je opeens geconfronteerd met de de (naderende) dood van een geliefde of van jezelf. En dan weten we vaak niet wat te doen.

Je kunt dan mijn hulp inroepen. Als levenseinde doula loop ik het laatste stukje van je leven met je mee. Met krachtige zachtheid sta ik je bij en help ik jou en je naasten het laatste stuk van je leven betekenis te geven. Ik bied begeleiding op niet medisch gebied. Misschien wil je nog iets achterlaten, iets tastbaars en creatiefs. Misschien moet er nog iets gezegd worden en vind je het moeilijk de woorden hiervoor te vinden. Misschien wil je alvast je uitvaart vormgeven en weet je niet goed wat er mogelijk is of hoe je dit moet aanpakken. Misschien wil je nog opruimen voor je doodgaat en wil je dat liever niet doen met je naasten om je heen. Misschien heb je nog een laatste wens en weet je niet hoe je deze moet vormgeven.

Als levenseinde doula ben ik er ook voor naasten. Ik wil je leren dat de dood niet eng is, maar zelfs mooi kan zijn. In een tijd die voelt als een emotionele achtbaan kan ik de rust voor jullie bewaren. Met behulp van rituelen kunnen jullie naar het afscheid toe werken. Als het nodig is kan ik op de achtergrond aanwezig zijn, ondersteunen bij het waken en aanwezig zijn als bedsidesinger. Thuis, in een hospice of een zorgcentrum. Ik kan ook ingezet worden als het voor naasten om wat voor reden dan ook niet mogelijk is aanwezig te zijn bij het sterfbed.

Tariefindicatie (ex BTW): €65,- per uur. Aan sterven is geen uur en tijd te verbinden, daarom zijn de kosten altijd in samenspraak met jullie.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top