Waakplan

Als je zwanger bent is het heel normaal dat je een bevallingsplan schrijft. Hierin staan je wensen rondom de geboorte van je kindje. Wil je bijvoorbeeld in bad bevallen, wel of niet naar het ziekenhuis, muziek bij je bevalling. Dat soort dingen.

Als je op je sterfbed ligt is het minstens zo belangrijk dat dit zo comfortabel mogelijk is. Het maakt niet uit of dit thuis is, in het ziekenhuis, hospice of verpleeghuis. In een waakplan schrijf je, samen met je naasten of met mij als levenseinde doula, je wensen voor wanneer je op het sterfbed ligt. Is er bijvoorbeeld muziek die je nog graag wil horen? Wie wil je om je heen hebben, wie juist niet?

Het gaat hierbij niet om het medische stuk, dat doet een ander dan ik, maar puur om welzijn en comfort. Dit plan is geenszins in beton gegoten. Het is een leidraad voor jou en je naasten over wat je graag zou willen aan het eind van je leven. Net als bij het geboorteplan, zal het eind van jouw leven misschien heel anders verlopen dan gepland of gehoopt. Dat geeft niet. Het is belangrijk dat je er over heb nagedacht en gepraat.

Neem contact met je op om het invulbare waakplan, boordevol tips, kostenloos toegestuurd te krijgen. Dit is een pfd bestand, je kunt dit uitprinten en invullen.

Heb je hier hulp bij nodig? Vind je het fijn als ik hier als onafhankelijk persoon bij ben? Of wil je hulp van mij als levenseinde doula? Neem dan ook contact op, ik help je heel graag.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top