Over mij

Mijn naam is Saskia Vullers. Ik woon met mijn man en twee pubers in Sittard. Nadat ik zestien jaar lang les gegeven heb in creatieve vakken aan een ROC vond ik het tijd om mijn droom te volgen. Bij Het Moment in Amersfoort volgde ik de opleiding tot ritueelbegeleider bij afscheid en startte ik Leaf Ritueelbegeleiding

Naast mijn werk als zelfstandig ritueelbegeleider werk ik een aantal uur voor THC de Brug als vrijwilligersco├Ârdinator. Ik ben verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden ‘dementie’ en ‘palliatieve zorg’. Ook ben ik voor Palliatieve Zorg Limburg actief als bedsidesinger.

Ik ben seniorencoach. In deze rol kan ik begeleiding bieden bij rouw, verlies en dementie voor zowel naasten- als de persoon die de diagnose dementie gekregen heeft.

Ik mag me, als een van de weinige ritueelbegeleiders in Limburg, gecertificeerd ‘dementievriendelijke ritueelbegeleider bij afscheid’ noemen. Vaak wordt het als moeilijk ervaren wanneer een partner, kind of andere dierbare van een persoon met dementie overlijdt. Wat moet je doen? Neem je mam mee? Vertel je ├╝berhaupt wel aan mam dat pap overleden is? En een aandeel van mam met dementie aan de uitvaart, zou dat ook kunnen? Mijn ervaring is dat er heel veel kan, en dat een persoon met dementie zeker kan (en misschien wel ‘moet’) worden betrokken bij de uitvaart van een dierbare. Natuurlijk moeten hiervoor wel de juiste voorwaarden geschapen worden. Ik bespreek dit graag met jullie.

Ik praat graag over de dood. Een onderwerp dat niet voor iedereen makkelijk bespreekbaar is. Toch merk ik, dat ik tijdens bijna iedere ontmoeting over de dood praat. Als ik vertel wat ik doe komen heel makkelijk verhalen naar boven. Verhalen die gaan over de dood van een dierbare. Vaak komen hier veel emoties bij kijken, maar dat mag. Ik vind niks gek en praat graag met je. Gedurende komend jaar wil ik hier graag iets mee gaan doen, de plannen hebben tijd nodig om te vormen, maar ze komen er aan.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top