Over mij

Mijn naam is Saskia Vullers. Nadat ik zestien jaar lang les gegeven heb in creatieve vakken aan een ROC vond ik het tijd om mijn droom te volgen. Bij Het Moment in Amersfoort volgde ik de opleiding tot ritueelbegeleider bij afscheid en startte ik Leaf Ritueelbegeleiding

Naast mijn werk als zelfstandig ritueelbegeleider werk ik een aantal uur in de week als ritueelbegeleider/activiteitenbegeleider in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Hier verzorg ik activiteiten rondom het levenseinde, hou ik me bezig met levensboeken en verzorg ik regelmatig herdenkingsdiensten. Ook ben ik voor Palliatieve Zorg Limburg actief als bedsidesinger.

Ik studeer binnenkort af als seniorencoach. In deze rol kan ik begeleiding bieden bij rouw, verlies en dementie voor zowel naasten- als de persoon die de diagnose dementie gekregen heeft.

Ik mag me, als een van de weinige ritueelbegeleiders in Limburg, gecertificeerd ‘dementievriendelijke ritueelbegeleider bij afscheid’ noemen. Vaak wordt het als moeilijk ervaren wanneer een partner, kind of andere dierbare van een persoon met dementie overlijdt. Wat moet je doen? Neem je mam mee? Vertel je ├╝berhaupt wel aan mam dat pap overleden is? En een aandeel van mam met dementie aan de uitvaart, zou dat ook kunnen? Mijn ervaring is dat er heel veel kan, en dat een persoon met dementie zeker kan (en misschien wel ‘moet’) worden betrokken bij de uitvaart van een dierbare. Natuurlijk moeten hiervoor wel de juiste voorwaarden geschapen worden. Ik bespreek dit graag met jullie.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top