Acht adviezen van een bewoner

In 2019 en 2020 werkte ik als dagbestedingscoach en ritueelbegeleider in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Ik had superlieve collega’s, die echt wel oog hadden voor hun bewoners. Maar toch miste ik af en toe iets. Ik kon er de vinger niet opleggen, maar toen ik op internet tien adviezen van een patiënt tegenkwam wist ik het opeens. Ik ‘moest’ deze adviezen vertalen en aanpassen naar mensen met dementie. De hoofdboodschap is hierbij om de mens achter de bewoner te blijven zien. Ik deelde mijn adviezen op linked in en dat zorgde voor reacties die ik nooit had voorzien. Opeens raakte ik een snaar. Mensen wilden posters en flyers kopen (dat kan inmiddels niet meer), mijn adviezen opnemen in een boek, in een tijdschrift, ze aanpassen aan hun eigen zorginstelling. Dat kan allemaal, natuurlijk, graag zelfs! Ik stuur met liefde de pdf’s van poster en flyer naar iedereen die dat wil op.

In 2022 wil ik een training realiseren om deze adviezen nóg beter in de praktijk te brengen. Want je kunt het er mee eens zijn, en willen werken volgens mijn adviezen, maar hoe doe je dat nou? Hoe zorg je ervoor dat je in de waan van alledag oog kunt blijven houden voor je bewoner. En zeker ook: hoe kun je ervoor zorgen dat je ook kunt blijven houden voor jezelf. Hoe zorg je nu voor de zorg?

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn plannen? Laat het even weten, dan zet ik je op de mailinglijst.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top