Ritueelbegeleiding

Iemand waar je om geeft is overleden. Jij wil graag een afscheid dat precies past bij wie deze persoon was. Maar hoe geef je dat vorm? Groots en meeslepend? Of juist klein en intiem, of iets daar tussenin. En hoe zorg je ervoor dat de dienst een eenheid wordt, zonder dat verhalen, muziek en gedichten als los zand aan elkaar hangen. Een hele klus.

Als ritueelbegeleider maak ik, samen met jou, een ceremonie waarin het échte verhaal van iemand verteld wordt. Ik gebruik hiervoor woorden en uitdrukkingen die jullie zelf gebruiken. Ik maak gebruik van jullie ‘soundtrack of your life’ en laat zien hoe iemand echt was. Wat maakte pap nou pap? Wat waren uitdrukkingen die hij veel gebruikte? Waaraan kun je in één oogopslag zien dat dit het afscheid is van de persoon waar jullie van houden.

Samen kunnen we op zoek gaan naar een symbool waarmee de essentie van jullie dierbare getroffen wordt. Hier omheen vormen we de afscheidsdienst. Dit afscheid kan groots en uitbundig zijn. Of juist heel intiem en klein. Of alles daar tussenin, jullie wens staat centraal

Samen gaan we op zoek naar rituele werkvormen. Ik put uit jullie creativiteit en laat mijn eigen creativiteit stromen, waardoor het afscheid levend wordt. Als je wil schrijf ik een overweging of een levensverhaal. Als je wil maak ik een professionele powerpoint presentatie, of ik ondersteun jullie hierin. Als je wil kan ik voorgaan in de dienst. Als je wil kan ik je ondersteunen als het moeilijk wordt.

Posts created 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top